Πως να έρθετε στη Λιλαία

  1. Από την Αθήνα (185χλμ): Στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στρίβουμε δεξιά στο 114χλμ, προς Κάστρο, Ορχομενό (περιφερειακά) και Λειβαδιά. Αμέσως μετά τον Σιδ. Σταθμό Λειβαδιάς (πριν τη Λειβαδιά), στρίβουμε δεξιά προς Λαμία (Παλαιά Εθν. Οδός Αθηνών – Λαμίας). Μετά τον Σ. Σταθμό Δαύλειας, στη κυκλική διασταύρωση, στρίβουμε με κατεύθυνση προς Αμφίκλεια. Μετά την Τιθορέα (περιφερειακά) και την Αμφίκλεια, στρίβουμε αριστερά προς Πολύδροσο και Λιλαία. Στο Πολύδροσο στρίβετε δεξιά προς Λιλαία και σε 3χλμ φτάσατε.Σε όλες τις αλλαγές πορείας υπάρχουν σχετικές ταμπέλες.
  1. Από τη Θεσσαλονίκη & Λαμία: Στην Εθνική οδό Λαμίας – Αθήνας, περίπου 10χλμ μετά τη Λαμία, στρίβουμε δεξιά προς Μπράλλο, Άμφισσα και Δελφούς. Στη συνέχεια στρίβουμε αριστερά προς Γραβιά. Μετά το Λύκειο Γραβιάς (στα δεξιά μας), στρίβουμε αριστερά και στο τέλος του δρόμου πάλι αριστερά προς Λιλαία και σε 8χλμ φτάσατε. Σε όλες τις αλλαγές πορείας υπάρχουν σχετικές ταμπέλλες. Από διασταύρωση Εθνικής Οδού: 36χλμ
  1. Από το Αντίρριο (από Πάτρα ή Ιωάννινα): Οδηγούμε στην επαρχιακή οδό προς Ναύπακτο – Ιτέα και στη συνέχεια προς Άμφισσα. Από εκεί κατευθυνόμαστε προς Λαμία και στη Γραβιά μπαίνουμε μέσα στο χωριό και κατευθυνόμαστε προς Λιλαία / Πολύδροσο. Απόσταση από Αντίρριο: 154χλμ.
  1. Από την Αράχωβα (34χλμ): Κατευθυνόμαστε προς το Λιβάδι (Αραχωβίτικα Καλύβια). Στη διασταύρωση για τα Χιονοδρομικά Κέντρα, συνεχίζουμε ευθεία για Επτάλοφο (Αγόριανη) και την προσπερνάμε από τον περιφερειακό ή μέσω πλατείας. Μετά από 7 – 8χλμ βρίσκουμε στα αριστερά μας ταμπέλα προς Λιλαία και στρίβουμε. Μέσα στο χωριό, σε μια δεξιά κάθετη στροφή, βλέπουμε αριστερά μας πλατάνια με βρύση και ένα παγκάκι. Σταματούμε και παρκάρουμε, είτε στα πλατάνια ή λίγο παρακάτω στο δρόμο, απέναντι από τη μάντρα του ρέματος και το μουσείο Διαμαντή (το αναγνωρίζουμε από το ανάγλυφο γλυπτό στο τοίχο).

Πως φτάνουμε στην Αγόριανη Art Suite: Από την Πλατεία του χωριού και το καφενείο «Κοινοτικόν», ανηφορίζουμε προς τα πάνω. Όταν ο δρόμος αρχίζει και εφάπτεται στο ρέμα δεξιά μας και βρούμε την ταμπέλα «Μουσείο Διαμαντή», μπορούμε να παρκάρουμε (μέχρι και τον πλάτανο με τη βρύση, μπροστά μας).

%ce%bf-%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%86%cf%8d%cf%81%ce%b9   %cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%86%cf%8d%cf%81%ce%b9

Στην ταμπέλα για το «Μουσείο Διαμαντή», μπαίνετε (πεζοί) στο γεφύρι & στρίβετε δεξιά.

%ce%b7-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82   %ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b7-art-suite

… αμέσως μετά το Μουσείο, μπαίνετε στην πράσινη πόρτα και φτάσατε!

Σας περιμένουμε με χαρά!